Bezár

Feliratkozás a hírlevélre

  Ezen mező bejelölésével kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy a Duna-Ág vízitúrák a továbbiakban a megadott e-mail címemre elektronikus hírlevelet/hirdetéseket küldjön.
Kijelentem, hogy a jelen hozzájáruló nyilatkozat kiadására önkéntesen és a megfelelő tájékoztatás birtokában került sor.
A hírelvélre való feliratkozás folyamatban....
Bezár
A feliratkozását a duna-ag.hu hírlevélre rögzítettük.

Egynapos túrák

Az egynapos túráink az időjárás függvényében még
az októberi hétvégéken is indulnak.

Osztálykirándulás

Kedvezményes ajánlatunk a környékbeli iskoláknak.
Kérjen egyedi árajánlatot.

Vízen az új hajó

Elkészült a 12 személyes hajó. A saját építésű hajónk
a Tát - Pilismarót útvonalon kipróbálható.

Ipoly határfolyó

Ipoly folyó

Szlovákiában, a Vepor-hegységben ered, az Ipoly-hegy tövében (1058 m). Eleinte dél felé folyik. Magyarországot belépve a Nógrádi-medencébe, Ipolytarnócnál éri el. Balassagyarmat és Ipolyság érintése után ismét dél felé fordul, ezen a szakaszon a magyar-szlovák határon folyik, megkerüli a Börzsönyt, majd Szobnál ömlik a Dunába. (forrás: Wikipédia)

Magyarországon egyedülálló állat- és növényfajok találhatóak a környéken. Ennek köszönhetően mára a térséget nemzeti parkká nyilvánították (Duna-Ipoly Nemzeti Park), az 1997-ben létrehozott nemzeti park több mint 2000 ha érintetlen területet mentett meg. (forrás: Wikipédia)

Határfolyó jellegéből adódóan, a múltban nem lehetett túrázni rajta. Kellemes lassú folyású, átlagosan 3 – 4 km/ó, áltagos vízmélység, 0,5 -1,5 m, ennél mélyebb vizek ( 2-3 m) csak a duzzasztásoknál, illetve kanyarokban fordulnak elő. Szélessége 7 -15 m, de van ahol 4 -5 m-re leszűkül. Ipolytölgyes alatt duzzasztók már nincsenek, ezért egynapos túráinkat innen indítjuk. Letkés és Ipolydamázsd után, a damázsdi szurdokon keresztül haladva, Szobnál elérjük a Dunát.
A túra innen még tetszés szerint folytatható.

Vízitúra ajánlataink

Egynapos túra

Ipolytölgyes – Szob (vagy Pilismarót)

Találkozó az Ipolytölgyesi zsilipnél, reggel kilenc órakor. Az oktatás, eligazítás, felszerelések kiosztása után vízreszállunk kb. tízkor. A kenutúra csodálatos tájon, a vadregényes kis folyón lefelé haladva, kezdők és diákok számára is vállalható.

Nehézségi fok: könnyű, kirándulós, pancsolós.

Vízi túráinkon többször megpihenünk, a magunkkal hozott szendvics elfogyasztása, pancsolás, vagy egyéb ügyeink végett.

Az evezés öt- hat órát vesz igénybe attól függően, hogy hová érkeztetjük a csapatot.

Kétnapos vízitúra

Szete (Kubáňovo, SK) – Szob (vagy Pilismarót)

Az első napon találkozó reggel kilenckor Szete (Kubáňovo, magyar ajkú település Szlovákiában) határában. Oktatás, eligazítás, felszerelések kiosztása, majd vízre szállás kb. tízkor. Az első nap kb.18 km-t evezünk, és két átemelés van benne. A második már Ipolytölgyes, itt sátorozunk nomád, azaz vadkemping jelleggel. Igény szerint van lehetőség szállás biztosítására épületben is, előzetes egyeztetés után. Este közös szalonnasütés vagy bográcsozás (önköltségi alapon), poharazgatás.

Másnap indulás tovább a Dunáig, érkezés Szob vagy Pilismarót du. négy óra táján.

Kapcsolat

Felszabadulás útja 1H
2535 Mogyorósbánya

Mundi Tamás
06 20 823 1656

Mundiné Urbanics Zsuzsi
06 20 823 1657